Sacha van Boxtel

In december 2004 heb ik samen met mijn collega Astrid Tempelers de vrijgevestigde praktijk : In de praktijk, instituut voor behandeling en persoonlijke ontwikkeling in Haarlem opgericht. Hiervoor heb ik 14 jaar in de reguliere geestelijke gezondheidszorg gewerkt, zowel klinisch als poliklinisch.
Ik heb mij hier gespecialiseerd in de behandeling van mensen met persoonlijkheidsproblematiek en op verschillende locaties in de regio de Linehanbehandeling opgezet.

Sacha van Boxtel
Sacha van Boxtel

Hier is mijn passie ontstaan voor het herkennen, begrijpen en veranderen van patronen in het leven van mensen. Patronen die ooit functioneel waren, maar in het heden belemmerend en frustrerend geworden zijn. Deze patronen zijn meestal gebaseerd op diepgewortelde overtuigingen (Zie je wel dat ik er niet toe doe, zie je wel dat het mij weer niet lukt, zie je wel dat ik een slechte moeder/vader/echtgenoot ben) die keer op keer bevestigd lijken te worden en waar geen ontkomen aan lijkt. Overtuigingen die ons afhouden van het bereiken van onze dromen en die ons hinderen in ons dagelijks bestaan.

Mijn overtuiging is dat we niet geboren zijn met deze overtuigingen en patronen maar dat we die in de loop van ons leven hebben opgedaan door onze eerste (traumatische) ervaringen met andere mensen. Het is voor mij een uitdaging belemmerende patronen op te sporen en deze te veranderen middels praktische vaardigheden en middels de EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

Naast het behandelen van deze vaak complexere problematiek ben ik gespecialiseerd in het behandelen van mensen met klachten naar aanleiding van een (eenmalige) traumatische gebeurtenis, zoals een overval, een verkrachting of andere schokkende gebeurtenissen eveneens middels de EMDR.

  • Drs. in de psychologie in 1988 in Leiden
  • Big-geregistreerd als Psychotherapeut 19046320516
  • Big-geregistreerd als Gezondheidszorg psycholoog 89046320525
  • Big-geregistreerd als Klinisch Psycholoog 89046320525
  • Emdr Practititioner bij de Emdr Vereniging.
  • Emdr Supervisor bij de Emdr vereniging.

Instituur voor behandeling & persoonlijke ontwikkeling